טל שוורץ

רואה חשבון מוסמך
בישראל ובארה"ב

 



  מקום הדיווח: לפי אמנת המס ישראל-ארה״ב, תושב ישראל המשקיע הנדל״ן בארה״ב ידווח ושילם את מסיו ראשית בארה״ב, ורק לאחר מכן ידווח, ובמידת הצורך ישלים את המס, לישראל.
 

המיסוי האמריקאי :  בארה״ב לא קיים פטור או שיעורי מס מופחתים בגין השכרת דירות מגורים או נכסים אחרים. המיסוי הינו מיסוי בשעורים רגילים החל על הרווח השנתי (הכנסות בניכוי הוצאות).
  הדוח שנדרש ממשקיע ישראלי (שאינו אמריקאי) לדווח לרשויות המס הפדראליות בארה״ב ( ה IRS)  ע״ג טופס 1040NR. הדוח צריך לכלול דוח רווח והפסד נפרד עבור כל נכס ונכס.
     מרבית המדינות בארה״ב מחייבות את בעלי נכסי הנדל"ן הנמצאים בתחומם, שיעורי המיסוי שונים בין המדינות, לפיכך יש להגיש במידת הצורך דוח מס נוסף למדינה (STATE) בה נמצא הנכס.

 
 המיסוי הישראלי :
מס ההכנסה הישראלי מציע שני מסלולים לדיווח על הנכנסות מנדל״ן בחו״ל:
 מסלול ראשון, מחייב להגיש דוח הכנסות והוצאות לכל נכס (בדומה לדוח האמריקאי). במקרה זה ישלם הנישום מס הכנסה בגובה המס השולי שלו, על הרווח שנוצר מהשכרת הנכס, בניכוי המס ששולם בארה״ב (פדרלי ומקומי) מסלול זה מחייב הגשת דוח מס הכנסה מלא.
 מסלול שני הוא מסלול מס מקוצר. במסלול הזה בד״כ אין צורך להגיש דוח מס מלא: המס הוא מס מחזור, המחייב מס על מחזור ההכנסות בלבד הנובעות מהנכס (ללא הכרה בהוצאות, למעט פחת). שיעור המס הוא 15%, ללא אפשרות לזיכוי מס חו״ל, וללא קשר לרמת המיסוי האישית.


 
  מכירת הנכס :

בארה״ב יש הפרדה בין רווחי הון שנוצרו תוך פחות משנה, הממוססים בדרך כלל בשיעורי מס רגילים, לבין רווחי הון שנוצרו לאחר שנה, הממוססים בדרך כלל בשיעור קבוע של בין 0%-20%. הדיווח על מכירת הנכס ועל הרווח או ההפסד שנוצא מהמכירה יתבצע במסגרת הדוח השנתי לארה"ב כאמור לעיל.

  
בישראל, הרווח ממכירת נכס נחשב כרווח הון לכל עניין ודבר. ניתן סדרך כלל לקבל זיכוי הן בגין המס הפדרלי, והן בגין המס המדינתי. בעת מכירה, ישראלים צריכים לדווח על רווח ההון בישראל תוך 30 יום ולשלם את המס החייב בניכוי המס ששולם בארה״ב, ולהשים את הדיווח במסגרת דוח המס השנתי.

 


לייבסיטי - בניית אתרים